Gå till innehåll
Gustavsbergs Ryttarsällskap
Gustavsbergs Ryttarsällskap
En bild

Hopp KM 15/10-2023

PROPOSITION


Gustavsbergs Ryttarsällskap hälsar välkomna till Klubbmästerskap i Hoppning 15/10-2023

 1. Anmälan: Anmälan görs i TDB. Instruktioner för hur man gör finns både med bilder och film på hemsidan, gustavsbergsrs.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ridskoleelever: Lägsta nivå för att delta i KM är att man rider i en timmesgrupp eller grupp nivå 3 och är redo att hoppa en bana på ett säkert sätt. För att delta på ridskolehäst ska man ha en plats i en ridgrupp samt vara medlem i GURS innan start. Man måste stämma av klass och val av ponny/häst med sin ridlärare innan man anmäler sig. Ridskoleelever anger 3 hästalternativ, hästfördelning och eventuell lottning görs av ridskolan. När det är fullt på ridskolehäst respektive ponny upprättas reservlista, detta kan alltså vara innan det är fullt i TDB. Lottning kan komma att ske. Max en start. Gymnasiehästarna(ej Doris och Tim) deltar men gymnasieelever har förtur på dessa. Gymnasieelev som rider på ridskolan kan även välja ridskolehäst.
 2. Tävlingen är öppen för ridskoleelever i timmesgrupp alternativt ridgrupp märke 3 och privatryttare som är medlemmar och tävlar för GURS.
 3. Klasser:
  Inverkansbedömning. Bedömningen görs enligt ett protokoll där man får poäng av en domare, det gäller alltså inte att vara snabbast utan att utföra banan på ett korrekt sätt som poängsätts. Ridskoleponny hoppar 50 eller 60cm. Ridskolehäst hoppar 75 eller 85cm. Privatponny och privathäst väljer den höjd som motsvarar deras nivå mellan 50-110cm.
 4. Priser:
  Ridskoleryttare: 350kr
  Privatryttare: 250kr
  OBS! Man kan vara medlem i flera klubbar MEN har endast rätt att delta i Klubbmästerskapet om man har licens utställd för GURS och tävlar för klubben i vanliga fall. ÄR man medlem i GURS men tävlar för annan klubb så får man delta och få bedömning men rider inte om placering.
 5. Startavgiften betalas via Swish till GURS innan tävlingen enligt instruktioner i ryttarmeddelandet. Viktigt att ange namn i meddelandet. Startanmälan och avbockning i sekreteriatet ska ske innan framridning.
 6. Tävlingsbana: Tävlingsledaren har rätt att utvisa en ryttare som inte beter sig enligt föreskrifterna i Svenska Ridsportförbundets Tävlingsreglemente (TR).
 7. Framhoppning: Framhoppning sker i lilla ridhuset(20x40) och framridning på uteridbanan om vädret/underlaget tillåter(20x60m, sand). Detta kan ändras beroende på väder.
 8. Startlistor: Startlistan läggs ut på Equipe och med länk på GuRS hemsida och på facebook senast kl. 18:00 kvällen innan tävlingen. Preliminär startlista kommer tidigare.
 9. Ryttaren behöver ej tävlingsklädsel men man får gärna ha det. Gällande övrig utrustning skall Svenska Ridsportförbundets Tävlingsreglement (TR) följas ifall möjligt. Allt avvikande tas med tävlingsledaren innan framridning. Ryttaren eller hästen behöver ej licens, grönt kort eller mätintyg.
 10. Alla deltagare hjälps åt med funktionärsuppgifter enligt schema.
 11. Kontakt: tk@gustavsbergsrs.se
 12. Pris: Placeringar i klubbmästerskapet delas ut i fyra kategorier: bästa ridskoleekipage ponny, bästa ridskoleekipage häst, bästa privatekipage ponny och bästa privatekipage häst. Vid felfri ritt kan Pay&Jump rosett köpas i kafeterian för 40kr.
 13. Meetingpris i KMs fyra kategorier kommer utdelas vid luciashowen; bästa ridskoleekipage ponny, bästa ridskoleekipage häst, bästa privatekipage ponny och bästa privatekipage häst. För att bli bästa ekipage krävs en placering i både dressyren och hoppningen på samma häst.
 14. Tävlingsledare: Ylva Hultman
 15. Banbyggare: Annelie Svalenborn
 16. Inverkansdomare: Annelie Svalenborn

Avslutningsvis vill vi tacka för att ni visar respekt och ödmjukhet inför uppsatta regler för säkerhet och hästarnas bästa. Tack!

Publicerad: 2022-12-22

Senast uppdaterad: 2023-10-02

Författare: Sofia Palm

Sponsorer