Gå till innehåll
Gustavsbergs Ryttarsällskap
Gustavsbergs Ryttarsällskap
En bild

Dressyr KM 22/10-2023

PROPOSITION


Gustavsbergs Ryttarsällskap hälsar välkomna till Dressyr KM 22/10-2023

 1. Anmälan: Anmälan görs i TDB. Instruktioner för hur man gör finns både med bilder och film på hemsidan, www.gustavsbergsrs.se Länk till annan webbplats. . Ridskoleelever: Lägsta nivå för att delta i KM är att man rider i en grupp nivå 3/entimmesgrupp och är redo att genomföra ett dressyrprogram på en godkänd nivå. För att delta på ridskolehäst ska man ha en plats i en ridgrupp samt vara medlem i GURS innan start. Man måste stämma av klass och val av ponny/häst med sin ridlärare innan man anmäler sig. Ridskoleelever anger 3 hästalternativ, hästfördelning och eventuell lottning görs av SRFC utsedd instruktör. När det är fullt på ridskolehäst respektive ponny upprättas reservlista, detta kan alltså vara innan det är fullt i TDB. Lottning kan komma att ske. Max en start per ridskoleelev. Gymnasiehästarna (ej Doris) deltar men gymnasieelever har förtur på dessa. Gymnasieelev som rider på ridskolan kan även välja ridskolehäst.
 2. Tävlingen är öppen för ridskoleelever i timmes grupp eller ridgrupp märke 3 och privatryttare. Det är endast öppet för medlemmar i GURS. OBS! Man kan vara medlem i flera klubbar MEN har endast rätt att delta i Klubbmästerskapet om man har licens utställd för GURS och tävlar för klubben.
 3. Klasser: LC:1, LB:1, LA:1. Man anmäler sig minst till den klass man normalt tränar och tävlar. För privatryttare kan avstämning mot Equipe göras.
 4. Priser:
  Ridskoleryttare: 350kr
  Privatryttare medlem: 250kr.
  OBS! Man kan vara medlem i flera klubbar MEN har endast rätt att delta i Klubbmästerskapet om man har licens utställd för GURS och tävlar för klubben i vanliga fall. ÄR man medlem i GURS men tävlar för annan klubb så får man delta och få bedömning men rider inte om placering
 5. Startavgiften betalas via Swish till GURS innan tävlingen enligt instruktioner i ryttarmeddelandet. Viktigt att ange namn i meddelandet. Startanmälan och avbockning i sekreteriatet ska ske innan framridning.
 6. Tävlingsbana: Tävlingsledaren har rätt att utvisa en ryttare som inte beter sig enligt föreskrifterna i Svenska Ridsportförbundets Tävlingsreglemente (TR).
 7. Framridning: Framridning sker i lilla ridhuset(20x40) eller på uteridbanan om vädret/underlaget tillåter(20x60m, sand).
 8. Startlistor: Startlistan läggs ut på Equipe och med länk på GuRS hemsida och på facebook senast kl. 18:00 kvällen innan tävlingen.
 9. Ryttaren behöver ej tävlingsklädsel men man får gärna ha det. Gällande övrig utrustning skall Svenska Ridsportförbundets Tävlingsreglement (TR) följas ifall möjligt. Allt avvikande tas med tävlingsledaren innan framridning. Ryttaren eller hästen behöver ej licens, grönt kort eller mätintyg.
 10. Alla deltagare hjälps åt med funktionärsuppgifter enligt schema.
 11. Kontakt: tk@gustavsbergsrs.se
 12. Pris: Placeringar i klubbmästerskapet delas ut i fyra kategorier: bästa ridskoleekipage ponny, bästa ridskoleekipage häst, bästa privatekipage ponny och bästa privatekipage häst. Vid genomförd ritt kan Pay&Ride rosett köpas i kafeterian för 40kr.
 13. Meetingpris i KMs fyra kategorier kommer utdelas vid luciashowen; bästa ridskoleekipage ponny, bästa ridskoleekipage häst, bästa privatekipage ponny och bästa privatekipage häst. För att bli bästa ekipage krävs en placering i både dressyren och hoppningen på samma häst.
 14. Tävlingsledare: Ylva Hultman
 15. Domare: Åsa Abrahamsson

Avslutningsvis vill vi tacka för att ni visar respekt och ödmjukhet inför uppsatta regler för säkerhet och hästarnas bästa. Tack!

Publicerad: 2022-12-22

Senast uppdaterad: 2023-10-02

Författare: Sofia Palm

Sponsorer