Gå till innehåll
Gustavsbergs Ryttarsällskap
Gustavsbergs Ryttarsällskap
En bild

Dressyr KM 20/11-2022

PROPOSITION


Gustavsbergs Ryttarsällskap hälsar välkomna till Dressyr KM och Pay&Ride 20/11-2022

 1. Anmälan: Anmälan görs i TDB. Instruktioner för hur man gör finns både med bilder och film på hemsidan, www.gustavsbergsrs.se . Ridskoleelever: Lägsta nivå för att delta i KM är att man rider i en grupp nivå 3 och är redo att genomföra ett dressyrprogram på en godkänd nivå. För att delta på ridskolehäst ska man ha en plats i en ridgrupp samt vara medlem i GURS innan start. Man måste stämma av klass och val av ponny/häst med sin ridlärare innan man anmäler sig. Ridskoleelever anger 3 hästalternativ, hästfördelning och eventuell lottning görs av SRFC utsedd instruktör. När det är fullt på ridskolehäst respektive ponny upprättas reservlista, detta kan alltså vara innan det är fullt i TDB. Lottning kan komma att ske. Max en start per ridskoleelev. OBS! Gällande hästar: gymnasiets hästar kommer ej att delta och dessa kan man inte anmäla sig på.
 2. Tävlingen är öppen för ridskoleelever från ridgrupp märke 3 och privatryttare som antingen rider KM eller endast Pay&Ride. Medlemmar i GURS samt uppstallade har förtur till samtliga platser, övriga i mån av plats.
 3. Klasser: LC:1, LB:1, LA:1. Man anmäler sig minst till den klass man normalt tränar och tävlar. För privatryttare kan avstämning mot Equipe göras.
 4. Ridskoleryttare: 350kr
  Privatryttare medlem: 250kr
  Privatryttare ej medlem: 450kr
  OBS! Man kan vara medlem i flera klubbar MEN har endast rätt att delta i Klubbmästerskapet om man har licens utställd för GURS och tävlar för klubben i normala fall.
 5. Startavgiften betalas via Swish till GURS innan tävlingen enligt instruktioner i ryttarmeddelandet. Viktigt att ange namn i meddelandet. Startanmälan och avbockning i sekreteriatet ska ske innan framridning.
 6. Tävlingsbana: Tävlingsledaren har rätt att utvisa en ryttare som inte beter sig enligt föreskrifterna i Svenska Ridsportförbundets Tävlingsreglemente (TR).
 7. Framridning: Framridning sker i lilla ridhuset(20x40) eller på uteridbanan om vädret/underlaget tillåter(20x60m, sand).
 8. Startlistor: Startlistan läggs ut på Equipe och med länk på GuRS hemsida och på facebook senast kl. 18:00 kvällen innan tävlingen.
 9. Ryttaren behöver ej tävlingsklädsel men man får gärna ha det. Gällande övrig utrustning skall Svenska Ridsportförbundets Tävlingsreglement (TR) följas ifall möjligt. Allt avvikande tas med tävlingsledaren innan framridning. Ryttaren eller hästen behöver ej licens, grönt kort eller mätintyg.
 10. Alla deltagare som är medlemmar i GuRS/uppstallade hjälps åt med funktionärsuppgifter enligt schema
 11. Kontakt: tk@gustavsbergsrs.se
 12. Pris: Placeringar i klubbmästerskapet delas ut i fyra kategorier: bästa ridskoleekipage ponny, bästa ridskoleekipage häst, bästa privatekipage ponny och bästa privatekipage häst. Vid felfri ritt i grundomgången kan Pay&Jump rosett köpas i kafeterian för 40kr.
 13. Meetingpris i KMs fyra kategorier kommer utdelas vid luciashowen; bästa ridskoleekipage ponny, bästa ridskoleekipage häst, bästa privatekipage ponny och bästa privatekipage häst. För att bli bästa ekipage krävs en placering i både dressyren och hoppningen.
 14. Tävlingsledare: Ylva Hultman
 15. Domare: Mariethe Enlund

Avslutningsvis vill vi tacka för att ni visar respekt och ödmjukhet inför uppsatta regler för säkerhet och hästarnas bästa. Tack!

Publicerad: 2022-12-22

Senast uppdaterad: 2022-12-22

Författare: Sofia Palm

Sponsorer