fika

Kafeterian

Kafeterian drivs ideellt av föreningen. Att stå några timmar i kafeterian kan vara ett trevligt sätt att vara tillsammans och lära känna andra. Varje 30- och 45-minutersgrupp hjälps åt att bemanna klubbens kafeteria två till tre dagar per termin. Seniorgrupperna har inte kafeteriatjänst utan istället stalltjänst en hel lördag eller söndag per termin. Tillsammans hjälps vi alla åt att hålla ridpriserna nere och kafeterian öppen. Precis som i andra idrottsklubbar bygger verksamheten på ideellt arbete med hjälp av alla medlemmarna.

Instruktioner för kafeteriatjänst

• Klubben mejlar ut bemanningsschema i slutet av varje termin.
  • När det är dags får du ett mejl med kafeteriaansvarig med information om kod, nycklar och växelkassa.
  • Baka gärna något som kan säljas under dagen (det finns självklart varor på plats men nybakat är ju godast:)
  • Instruktioner för själva arbetet i kafeterian finns på plats när du kommer dit

Du behöver komma till kafeterian ca en timme innan öppningstid för att hinna förbereda allt. Räkna också med att städningen på eftermiddagen tar ca 30 minuter. Det går självklart bra att starta städningen innan du har stängt kafeterian.

Av hygienskäl är det mycket viktigt att du/ni ej har på er ytterkläder, ytterskor eller ridkläder i köket. Det finns låneskor att använda. Dessa regler är villkor för att vi ska få driva kafeteriaverksamhet på vår anläggning.

Jobbar man i kafeterian får man dricka kaffe, te och saft och ta något sött till men vill man äta något får man köpa det.

De som har helgtjänst i stallet får en matlåda som finns i frysen ute i serveringen.

Kafeterians öppettider

Lördagar 10-14

Vid tävlingar, clinics, teorivecka etc.

Kafeterian på vardagar

Vår målsättning är att ha öppet även på vardagar så att hungriga ridungdomar (och vuxna) kan få ett vettigt mellanmål eller middag. Det krävs då medlemmar som kan ställa upp. Om någon är intresserad eller om ni lyckas övertala t ex far- eller morföräldrar att rycka in några timmar så är de mycket välkomna att  kontakta kafeteriaansvarig för att diskutera olika möjligheter och upplägg.

Har du frågor eller synpunkter till kafeteriaansvarig, maila till This is a mailto link.

Uppdaterad: 22 FEB 2018 09:28

potplant